tirsdag 29. januar 2013

Ovnsbakt laksefilet med smakfull japansk vri




I dag har jeg rett og slett latt meg inspirere av SUSHI - og kommet opp med denne herlige lakseretten med japansk vri. Syltet ingefær, soyasaus, sesamolje og sesamfrø; sammen sier de "yummy"!

Både toåringen og minstemann på 10 mnd spiste laksen med stor appetitt - vi voksne likeså:)

Jeg synes det er stor forskjell på syltet ingefær som fås kjøpt i matbutikker. Personlig synes jeg ikke Blue Dragon sin er så god, den er et stykke unna å smake som de man får på sushi-restauranter. Saitaku sin derimot er ganske bra, den fås kjøpt i en rekke vanlige butikker. Ellers har asiatiske butikker mye bra syltet ingefær.

Og så kan jeg ikke få gitt nok skryt til den ferske, naturelle laksefileten fra Godehavs. Den fås kjøpt på Rema, den er rimelig, og kvaliteten er meget bra. Anbefales på det varmeste!

Saitaku syltet ingefær har god smak, og finnes i endel matbutikker etter hvert


Du trenger følgende til to-tre personer:

1 ss sesamfrø
2-3 ss syltet ingefær + ekstra ved servering
3 ss soyasaus
1 ss sesamolje
500 gr laksefilet
Salt
Pepper

Ris til to-tre personer

2-3 gulrøtter
1/2 løk
1 vårløk
Olje til steking

Sesamfrø ristes i tørr stekepanne på høy varme til de blir gyldne, rør jevnlig så de ikke svis. Ristingen kan eventuelt droppes, men det gir en ekstra god smak på sesamfrøene. Tips: Du kan fint gjøre dette på forhånd, og riste litt ekstra sesamfrø, som du oppbevarer i en boks med tett lokk.

Kok opp vann til risen. Kok risen etter anvisning på pakken.

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Finhakk syltet ingefær, og bland sammen med soyasaus og sesamolje.

Legg porsjonsstykker av laksefilet i en ildfast form, dryss over litt salt og pepper, og fordel blandingen med syltet ingefær over laksefiletene. Stekes i ovnen i 12-15 minutter, til laksen er så vidt gjennomstekt og begynner å flake seg.

Imens kuttes gulrøtter i skiver, løk i grove biter, og vårløk i passe tynne ringer. Stek først gulrøtter og løk i litt olje på max varme i noen minutter til løken er blank og gulrøttene litt gyldne, rør av og til så det ikke svis. Vårløk tilsettes siste stekeminutt.

Server laksefileten med ris og grønnsaker til, og dryss over sesamfrø. Det smaker ekstra godt med litt syltet ingefær på siden.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar