lørdag 25. august 2012

Hjemmelaget iskrem med japansk grønn te (matcha)


Foto: Mona R Steinsland

Sabi Sushi Sandnes lanserer snart et nytt konsept med sushi og te, les mer om det her. I den forbindelse har jeg laget denne iskremen.

Matcha er en japansk te som består av grønne teblader malt til pulver. Grønn te har sterke og lange tradisjoner i Japan, og kommer i mange varianter og kvaliteter. Matcha brukes ofte i matlaging. Ettersom den er finmalt av hele teblader, så inneholder den store mengder antioksidanter, hele 130 ganger mer enn vanlig grønn te.

Her har jeg tatt utgangspunkt i min enkle men velprøvde iskremoppskrift, og altså smaksatt den med matcha. En ny og spennende smaksopplevelse, som attpåtil er supersunn. Jeg tilsatte te-pulveret etter at melkeblandingen var kokt opp og trukket av platen, for å være sikker på å bevare mest mulig av næringsstoffene.

Foto: Mona R Steinsland


Du trenger følgende:

1 liter helmelk
1 dl rørsukker
4 ss maisenna
6-8 gr matcha grønn pulver-te (3-4 ts)

Ha helmelk, rørsukker og maisenna i en tykkbunnet kasserolle, og visp til maisennaen er helt løst opp. Kok opp på moderat varme under konstant visping, til kokepunktet. Trekk kasserollen av platen, og la den avkjøles etpar minutter.

Foto: Mona R Steinsland

Bruk en sikt, og tilsett te-pulveret litt og litt, og visp sammen mellom hver gang. Dette fordi te-pulveret har en tendens til å klumpe seg. Smak til mengden av matcha.

La blandingen avkjøles i romtemperatur, for deretter å settes i kjøleskap til den er helt avkjølt.

Helles i iskremmaskinen. Følg instruksjonene for din maskin.

Sett gjerne iskremen et par timer i fryseren før servering for fastere konsistens. Iskrem er "ferskvare", og er aller best på smak når den er nylaget eller noen få dager gammel. Men den kan fint oppbevares etpar uker i fryseren. Ta ut iskremen 20-30 minutter før servering, så den rekker å få fin og myk konsistens.

Matcha grønn te iskrem serveres som den er, uten noe stæsj, gjerne etter et sushi-måltid. Alternativt med litt revet sjokolade over. Vel bekomme!

Foto: Mona R Steinsland

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar