Foto: Mona R Steinsland
Sataysaus er skikkelig snadder tilbehør til kylling i ulike varianter - kyllingspyd, kyllingklubber, kylling-wok, you name it. Det fine er at den kan brukes både kald som dip og varm som saus. Ergo gjør den seg godt på et tapasbord også.
Her har jeg laget en rask og lettvint oppskrift som er unnagjort på få minutter. Bruk en god kokosmelk, ikke de billigste, personlig synes jeg det er store forskjeller på ulike typer kokosmelk. Den økologiske fra Santa Maria er min favoritt, og den er relativt prisgunstig også.
Foto: Mona R Steinsland
Du trenger følgende til fire-seks personer:
1/2 løk
1/2 kinesisk hvitløk
Olje til steking
1 boks god kokosmelk
5 ss peanøttsmør
3 ts rød karripasta
2 ss soyasaus
1 ss oystersaus
Tilsett kokosmelk, peanøttsmør, rød karripasta, soyasaus og oystersaus. Bland godt sammen, og varm opp til kokepunktet under omrøring.
Og det var det hele...
Vel bekomme!
Foto: Mona R Steinsland
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar